SLIK BLIR HÅNDBALL EM FOR NORGE

NORA MØRK NORGE: En av håndball-Norges beste spillere.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

HÅNDBALL EM: Katrine Lunde og de andre norske håndballjentene møter Romania, Polen og Tyskland i gruppespillet i håndball EM. Kampene spilles i Trondheim.

SPILLES I TRONDHEIM

Katrine Lunde og de andre norske håndballjentene møter i Romania, Polen og Tyskland i gruppespillet i håndball-EM. Kampene spilles i Trondheim.

Rumenerne har skyhøy makskapasitet. Tyskerne skapte trøbbel for Norge senest i 2018-EM i åpningskampen. Tyskland vant 33-32, og det tapet gjorde at det norske laget ikke kom i posisjon til å spille om medaljer.

Polen er trolig gruppens svakeste mannskap. Der har nordmannen Arne Senstad treneransvaret.

De tre beste går videre til hovedrunden. Den er lagt til Stavanger. Semifinaler og medaljekamper spilles på Fornebu utenfor Oslo. EM avvikles i perioden 3. til 20. desember.


INGEN WALKOVER

I hovedrunden i håndball EM krysses Norges pulje med den som inneholder blant andre regjerende verdensmester Nederland.

– Jeg synes det ser ut som fire ganske jevne grupper. Nivået i kvinnehåndballen har styrket seg. I vår gruppe er det ingen lag jeg kan si ser ut som en «walkover», sier 40-åringen Lunde til NTB.

– Det kan være en mulighet til å revansjere seg mot Tyskland?

– Ja, absolutt. Jeg tror de fleste lagene sikter mot å være i form til EM med tanke på at det også er et OL som kommer ikke så lenge etter, sier veteranen.


DELT

Deler av håndball EM spilles også i Danmark (Frederikshavn og Herning). Det er foreløpig høyst uklart om EM-arrangørene får ha tilskuere på tribunene. Viruspandemien har skapt store utfordringer.

– Vi har planlagt for flere scenarioer, og det skal ikke legge skjul på at det er en utfordrende situasjon, sier Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Norge kan komme til å spille tre mesterskap på bare tolv måneder. I juli og august neste år er det OL. Her skal det norske laget gjennom en kvalifisering mot Montenegro, Romania og Thailand i mars neste år. De to beste får OL-billett.

LES OGSÅ: NORA MØRK VENDER HJEM

Spania er VM-arrangør i 2021, og der skal det delta hele 32 lag for første gang i mesterskapets historie.

(©NTB)


LES OGSÅ:

HAREIDES FØRSTE SIGNERING MED RBK

LANDSLAGSUTAKET: SE LAGERBACKS OVERRASKELSER

GOLF-HOVLAND OM OL

SISTE NYTT FRA SPORTSOFA.TV:

LEEDS VIL HA LIVERPOOL-HELT

ARSENAL KUPPET SPILLER FRA MAN-UNITED

UNITED-STJERNE ARRESTERT FOR SLAGSMÅL


LES FLERE SAKER:

Reklame

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.