FOTBALLSJEF HÅPER PÅ 2500 TILSKUERE

NM CUPEN: Fotballforbundet og Nils Fisketjønn (Scanpix)

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

ELITESERIEN BILLETTER: I dansk fotball snakkes det om fulle tribuner fra høsten av. NFF og Norsk Toppfotball tviler på at det er aktuelt i Norge, men danskene inspirerer.

VIL DISKUTERE FLERE TILSKUERE

Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsker ikke gå inn på hvordan de ser for seg å åpne for flere tilskuere i Eliteserien, men innrømmer at danskenes løsninger følges tett.

Eliteserieklubbene i Norge har den siste tiden kunnet slippe inn maks 200 tilskuere. I den danske superligaen har lagene fått ha 500 tilskuere på kampene.

– Danskene hadde tre kamper med 2500 tilskuere forrige helg. Det har vi sett på, sier Fisketjønn til NTB.

Han er konkurransedirektør i forbundet.

– Vi har skrevet to brev til myndighetene og bedt om et møte for å diskutere mulighetene for flere tilskuere. Først 500, så teste ut flere etter det, utdyper Fisketjønn.


DANSKENE VIL HA ÅPNING

Søndag kom den danske Divisjonsforeningen, Danmarks Fotballforbund og Danmarks Idrettsforbund med en felles uttalelse om at de ønsker fulle tribuner når en ny sesong sparkes i gang i høst.

– Vi er enormt glade for hvordan testkampene og evalueringen har gått, het det.

– Vi kan seksjonere, identifisere og sikre smittesporing på et meget høyt nivå i en kontrollert tilskuerreise. Derfor er vi overbeviste om at vi på forsvarlig vis kan øke tilskuerkapasiteten ytterligere – og målet er å komme tilbake til noe som er tett på normal tilskuerkapasitet fra starten av neste sesong, skriver fotballorganene videre.


VARSLING

Også i Norsk Toppfotball (NTF) hentes det inspirasjon fra danskene.

– I Danmark har de en smitteapp som har fungert. Alle som har vært på kampene har måttet ha appen. På den måten har de kontroll på hvem som har sittet hvor og kan varsle dersom det har vært smitte der, sier administrerende direktør Leif Øverland til NTB.

– På våre kamper har vi elektronisk billettsystem. Dermed kan vi varsle med tekstmelding, sier kommersiell leder Pål Breen i NTF.

På billetten vil du også kunne få anbefalt reisemåte. Det vil også bli spesifisert hvilken inngang tilskuerne skal inn på og ha differensiert innslipp og utslipp.

– Ingen skal kunne bevege seg fra en til en annen publikumssone, sier Øverland.

Han understreker at Norsk Toppfotball ikke ser det som sannsynlig at det vil åpnes for fulle stadioner denne sesongen.

– Vi håper på gradvis åpning og er ydmyke for det som skjer i samfunnet. Vi vil ha de reglene som er ellers i samfunnet, med enmetersregel og ekstra krav til håndhygiene og vask av kontaktflater, sier Øverland.

(©NTB)


LES OGSÅ:

HAREIDES FØRSTE SIGNERING MED RBK

LANDSLAGSUTAKET: SE LAGERBACKS OVERRASKELSER

GOLF-HOVLAND OM OL

SISTE NYTT FRA SPORTSOFA.TV:

LEEDS VIL HA LIVERPOOL-HELT

ARSENAL KUPPET SPILLER FRA MAN-UNITED

UNITED-STJERNE ARRESTERT FOR SLAGSMÅL


LES FLERE SAKER:

Reklame

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.